Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Το Βιβάρι είναι ένα ψαροχώρι 10 χιλιόμετρα απο το Ναύπλιο και δύο χιλιόμετρα απο το Δρέπανο. Τοπολογικά βρίσκεται σε ένα κόλπο όπου σχηματίζει ένα φυσικό λιμάνι που προστατεύεται απο τους ανέμους και χρησιμοποιείται απο τους ντόπιους και τους επισκέπτες για αγκυροβόλημα. Κατά την Ενετική περίοδο αποτελούσε το ναύσταθμο και το ναυπηγείο των Ενετών. Οι κάτοικοι του Βιβαρίου ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό, την αλιεία και την γεωργία.

Summer sports

Στις κοντινές παραλίες στο Βιβάρι τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο θαλάσσιο σπορ. Μπορείτε να διασκεδάσετε κάνοντας θαλάσσιο σκι, Parasail, Jetski, wakeboard, ringos, banana, flyfish, windsurf, waterbicycleandcanoes. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και με απόλυτη ασφάλεια δοκιμάστε κάποια θαλάσσια δραστηριότητα.

Οινοτουρισμός

Γνωρίστε τα προϊόντα που παράγει ο τόπος και μάθετε καλύτερα την περιοχή, τις ιδιαίτερες συνήθειες των ανθρώπων, την παράδοση και τον πολιτισμό. Στις οινοτουριστικές βόλτες που σας προτείνουμε ο οινολάτρης και ταξιδιώτης της παράδοσης έρχεται πιο κοντά στην παραγωγή και στην κουλτούρα μας στο κρασί που ξεκινά εδώ και πολλούς αιώνες.

Περίπατος

Ανθισμένες βουκαμβίλιες στολίζουν τα μπαλκόνια των σπιτιών, πέτρινα αρχοντικά δεσπόζουν στα στενά δρομάκια και μια ρομαντική ατμόσφαιρα κατακλύζει τα πάντα σε μια παλιά πόλη, που έχει μείνει αναλλοίωτη στα χρόνια, στο πανέμορφο Ναύπλιο. Στεφανωμένη από δυο καλοδιατηρημένα ενετικά κάστρα, το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία, η παλιά πόλη του Ναυπλίου, θα κλέψει ένα κομμάτι από την καρδιά σας από την πρώτη στιγμή.

Ιππασία

Εάν σας αρέσουν τα άλογα και θέλετε να γευτείτε τη χαρά της ιππασίας, μπορούμε να κανονίσουμε για εσάς ένα μάθημα ιππασίας, το οποίο διαρκεί περίπου 1 ώρα εάν είστε αρχάριος & 1 έως 4 ώρες για τους προχωρημένους. Οι περίπατοι αυτοί ξεκινούν από κάποιες τοπικές φάρμες στα περίχωρα του Ναυπλίου & συνεχίζονται σε αγροτικούς δρόμους μέσα στη φύση, πάντα υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου-πιστοποιημένου οδηγού-αναβάτη.

Kite Surfing

Ανεξάρτητα από την ηλικία και την φυσική κατάσταση κάθε συμμετέχοντα, το kite surf είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορεί να μυηθεί οποιοσδήποτε, γρήγορα και οικονομικά. Οι θερμικοί άνεμοι και τα ρηχά νερά του Αργολικού κόλπου αποτελούν ιδανικό προορισμό για γρήγορη εκμάθηση, από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου κάθε έτους. Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές σε έναν άρτια οργανωμένο χώρο αναλαμβάνουν να μας εκπαιδεύσουν με απόλυτη ασφάλεια και να μας μάθουν να πλανάρουμε πάνω στα κύματα αξιοποιώντας τα ιδανικά καιρικά φαινόμενα της περιοχής.

Photo tour

Το photo tour προσανατολίζεται στην επιλογή κι εξερεύνηση τοπίων, που πέραν της αισθητικής τους αξίας, προσφέρουν ταυτόχρονα απρόσμενες ευκαιρίες φωτογράφησης. Συγχρόνως, έχουν σχεδιαστεί μαθήματα φωτογραφίας για όλα τα επίπεδα, που εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της εξόρμησης. Τα μέσα που θα μας μετακινούν είναι το αυτοκίνητο, το ποδήλατο και τα πόδια μας… Η πρόσκλησή μας απευθύνεται όχι μόνο στους λάτρεις της φωτογραφίας, αλλά και σε ανθρώπους, που θέλουν να δουν πρώτη φορά τους τόπους μέσα από τον φακό…

Facebook
Instagram